Skip to main content

Informatică Economică


Sistemele informatice pentru afaceri sunt omniprezente, fie că este vorba de organizații mari sau propria afacere, de domeniul public sau privat, organizații non-profit, de domeniul financiar, imobiliar, comerţ sau asigurări. Specializarea INFORMATICĂ ECONOMICĂ oferă o combinație unică de cunoștințe specifice domeniului economic, de afaceri și abilități informatice, oferind un avantaj competitiv pe piața muncii celor care aleg această cale de dezvoltare profesională.

Profilul studentului

Ne dorim parteneri cu care să pătrundem împreună în universul cunoaşterii, tineri deschişi spre înţelegerea provocărilor din mediul economic concurenţial. Un student al acestei specializări, ca membru al comunităţii de INFORMATICĂ ECONOMICĂ, îşi va putea dezvolta capacitatea de abordare interdisciplinară a proceselor, activităţilor economice, precum şi a tehnologiilor şi sistemelor de susţinere a acestora. Cu o atitudine proactivă, poţi avea rezultate deosebite într-una dintre perspectivele deschise de această specializare în mediul de business, academic sau de cercetare (www.infoec.ro). Depinde doar de tine!

Beneficiile studentului

Pregătindu-te în cadrul specializării INFORMATICĂ ECONOMICĂ, poţi fi unul dintre oamenii de bază, promotori ai noilor modele de afaceri susţinute de sisteme şi tehnologii informaţionale.
Nu este nevoie de cunoştinţe anterioare în domeniul economic sau informatic; ne vom ocupa noi de dezvoltarea acestora într-un veritabil parteneriat profesor-student ce va încuraja perfecţionarea, afirmarea, evoluţia.

Oportunităţi de carieră

Absolvenții specializării INFORMATICĂ ECONOMICĂ pot beneficia de bune plasamente pe piața forței de muncă, dacă avem în vedere dinamica și structura cererii de specialiști din ultimii ani, multe oferte venind din partea companiilor străine cu sediul în țara noastră. Un absolvent al specializării INFORMATICĂ ECONOMICĂ va putea activa ca:

 • Analist de sisteme informationale
 • Proiectant de sisteme informatice economice
 • Administrator baze de date
 • Programator
 • Consultant IT
 • Consultant/ implementator de sisteme informatice integrate pentru gestiunea afacerilor (ERP) şi soluţii e-Business
 • Web designer & Web developer
 • Manager de proiecte informationale/Manager de proiecte IT

Testimoniale

 • Codruța Pascariu

  Development Consultant, SAP AG Walldorf, Baden-Wurttenberg, Germania

  Mă numesc Codruța Maria Pascariu și sunt absolventă a specializării Informatică economică, promoția 2011. M-a fascinat universul sistemelor ERP în care am pătruns imediat după ce am absolvit facultatea și m-am alăturat echipei SAP România. Actualmente sunt Development Consultant în cadrul SAP AG, Germania.

 • Ecaterina Buzenchi

  Datawarehouse Engineer, Ubisoft Entertainment San Francisco, USA

  Nu regret că am ales această secție, am ales-o pentru că mi s-a părut interesantă și așa a și fost. Am avut ocazia să cunosc niște oameni minunați, niște profesori care ne-au învățat cu plăcere ce înseamnă informatica economică, ne-au transmis cât mai mult din cunoștințele și experiența lor, ne-au câștigat respectul prin felul lor de a fi. Cursurile au fost mai mult interactive, cu exemple și situații cu care ne-am fi putut întâlni în viața de zi cu zi, s-au bazat întotdeauna pe comunicarea dintre student și profesor. Dar cel mai important lucru, care pe mine m-a ajutat foarte mult, a fost partea practică. Orele de laborator erau cele mai captivante pentru că ne determinau să gândim logic și să ne construim o viziune proprie asupra unui software. Nu trebuia să memorez cursuri întregi ca la alte secții, ci pur și simplu să gândesc abstract și în perspectivă. Informatica economică îți oferă mai multe posibilități de angajare atunci când finalizezi studiile: economist, programator, consultant, administrator baze de date, administrator de rețea, profesor etc. Important e să-ți placă ceea ce faci, pentru că în acest domeniu se vor găsi mereu locuri de muncă.

   

 • Zsolt Balint

  Consultant Web-Analytics, Freelancer Stuttgart, Germania

  Mă numesc Zsolt Bálint, vă scriu din Stuttgart, Germania. Sunt absolvent al specializării Informatică Economică 2005. Am început să lucrez ca programator la o mică firmă specializată pe Web-Analytics (domeniu care se ocupă cu analiza performanței diferitelor măsuri de online marketing, cu culegerea, stocarea și analiza datelor vizitatorilor unui website în vederea optimizării designului paginii, a proceselor definite, a structurii și a întregului sistem de comunicare a firmei cu vizitatorii prin intermediul canalelor web). În scurt timp am devenit consultant în acest domeniu și lucrez cu firme de renume (Porsche, Müller Milch, Liebherr, Debitel, Miele, Alpine) precum și cu mai multe diverse bănci și instituții de asigurări. Pentru mine, și din punctul de vedere al domeniului în care lucrez, nu există o specializare mai potrivită decât Informatica Economică și sunt extrem de bucuros că am ales această cale.

PROIECTE IE

ABCDarul Carierei
ABCDarul Carierei

Proiect realizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT). În cadrul acestuia, Economia de la A la Noi grupează workshop-uri și conferințe destinate tuturor pasionaților de economie, în special studenților din cadrul Facultății de Economie şi de Administrare a Afacerilor. Workshop-ul "Economia in limbaj informatic", ediţiile 2014 și 2015.

Proiectul DEZIE
Proiectul DEZIE

Proiectul POSDRU/156/1.2/G/137499 “Dezvoltarea și modernizarea curriculei în domeniul informaticii economice (DEZIE), 2014-2015 Obiectivul general al proiectului l-a reprezintat îmbunătăţirea accesului tinerilor care studiază Informatică Economică în Romania la tehnologii informatice moderne, demers ce se regăseşte printre priorităţile Agendei Digitale a Uniunii Europene şi vine în întampinerea ceriţelor pieţii muncii din Romania şi Uniunea Europeană. Proiectul şi-a propus dezvoltarea unui conţinut curricular modern în domeniile: cloud computing, big data, social networks, knowledge management, mobile programming,afaceri digitale. Pilotarea cu succes a curiculei dezvoltate în cadrul proiectului a contribuit la consolidarea specializării Informatică Economică şi a programelor de master din acest domeniu în actualul context european.