Economie și Afaceri Internaționale
GLOBAL BUSINESS
Make it your interest!
We teach you how!
Specializarea Economie și Afaceri Internaționale (EAI) are ca misiune îmbunătăţirea continuă a ofertei educaţionale pentru a asigura studenţilor cea mai bună formare de nivel universitar în domeniul relațiilor economice internaționale cu scopul valorificării competenţelor dobândite potrivit aptitudinilor individuale.
Urmând specializarea Economie și Afaceri Internaționale:
Înţelegi:
- fenomenele din economia mondială;
- complexitatea mediului de afaceri internaţional;
- tehnicile specifice operaţiunilor comerciale internaţionale;
- procesul internaţionalizării firmelor mici şi mijlocii şi modul de funcţionare a firmelor multinaţionale.
Dobândeşti:
- viziune strategică urmând cursurile şi seminariile disciplinelor Economie mondială, Comerţ internaţional şi politici comerciale, Integrare economică europeană, Mediul internațional al afacerilor, Globalizare economică, Investiţii internaţionale;
- cunoştinţe şi abilităţi manageriale conferite de cursurile şi seminariile disciplinelor Managementul afacerilor internaționale, Marketing internațional, Tehnica operaţiunilor de comerţ internațional, Expediţii şi transporturi internaţionale, Mediul internațional al afacerilor, Firme multinaţionale, Tehnica plăţilor în tranzacţiile internaţionale, Dreptul comerţului internaţional;
- creativitate şi abilităţi comunicaţionale prin cursurile şi seminariile disciplinelor Negociere comercială internaţională şi Limbi străine pentru afaceri.
Beneficiezi de:
- programe de mobilităţi internaţionale;
- internship-uri în cadrul instituţiilor europene şi firmelor internaţionalizate;
- workshop-uri şi concursuri studenţeşti;
- clubul studenţesc EAI.
Ai oportunităţi de carieră în cadrul:
- instituțiilor Uniunii Europene;
- administrației publice;
- organizațiilor cu activități comerciale internaționale.
Poţi aplica pentru următoarele job-uri:
- funcționar european;
- funcționar diplomatic;
- analist și consultant în afaceri europene și internaționale;
- funcționar în activități comerciale, administrative și prețuri;
- intermediar în activitatea financiară și comercială (broker);
- agent specializat în cadrul firmelor de transport și expediții internaționale;
- agent specializat în cercetarea piețelor internaționale;
- agent/controlor vamal.
Testimoniale
-
Arsene Răzvan
Plant Manager la Autoliv Romania divizia de textile
Absolvent al Facultății de Științe Economice, specializarea Relații Economice Internaționale, promoția 2007Am absolvit FEAA, specializarea REI, ceea ce mi-a oferit posibilitatea să dezvolt o bună înțelegere a economiei globale şi a avantajelor competitive ale diferitelor ţări, respectiv a poziţionării mediului de business românesc în acest context. Studiile universitare și activitatea practică mi-au permis să înțeleg mai bine interacţiunea mediului intern cu dinamica accelerată a mediului extern, în vederea creşterii constante a competitivităţii în organizaţii.
-
Brudan Adrian
Director General al The KPI Institute
Absolvent al Facultății de Științe Economice, specializarea Relaţii Economice Internaţionale, promoţia 2007Anii de studenţie petrecuţi la Timişoara, în cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, specializarea Relaţii Economice Internaţionale au fost minunaţi şi, în bună parte, definitorii atât pentru formarea mea personală, dar mai ales profesională. Sub îndrumarea unor cadre universitate excepţionale, am început să descopăr secretele managementului organizaţional, al relaţiilor internaţionale şi al dezvoltării multidimensionale a organizaţiilor. Astăzi, după aproape 10 ani de la finalizarea studiilor universitare din Timişoara, dar şi la capătul pregătirii pe care am continuat-o la nivel internaţional în cadrul programelor de master, printr-o bursă Erasmus în Danemarca la Aarhus School of Business, iar apoi pe cont propriu, pot spune cu mândrie că la baza activităţilor curente pe care le desfăşor stau fundamentele dobândite în anii studenţiei. De asemenea, sunt mândru să pot afirma că activitatea mea profesională se desfășoară în domeniul pregătirii mele universitare. În prezent, în calitatea mea de director general al organizaţiei The KPI Institute, coordonez activitatea de cercetare, educaţională şi de consultanţă în zona EMEA, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, precum şi proiectele din zone mai îndepărtate precum America de Nord sau SE Asiei, ceea ce mă pune în permanent contact cu organizațiile din toate colţurile globului.
Anii de studenţie petrecuţi la Timişoara, în cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, specializarea Relaţii Economice Internaţionale au fost minunaţi şi, în bună parte, definitorii atât pentru formarea mea personală, dar mai ales profesională. Sub îndrumarea unor cadre universitate excepţionale, am început să descopăr secretele managementului organizaţional, al relaţiilor internaţionale şi al dezvoltării multidimensionale a organizaţiilor. Astăzi, după aproape 10 ani de la finalizarea studiilor universitare din Timişoara, dar şi la capătul pregătirii pe care am continuat-o la nivel internaţional în cadrul programelor de master, printr-o bursă Erasmus în Danemarca la Aarhus School of Business, iar apoi pe cont propriu, pot spune cu mândrie că la baza activităţilor curente pe care le desfăşor stau fundamentele dobândite în anii studenţiei. De asemenea, sunt mândru să pot afirma că activitatea mea profesională se desfășoară în domeniul pregătirii mele universitare. În prezent, în calitatea mea de director general al organizaţiei The KPI Institute, coordonez activitatea de cercetare, educaţională şi de consultanţă în zona EMEA, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, precum şi proiectele din zone mai îndepărtate precum America de Nord sau SE Asiei, ceea ce mă pune în permanent contact cu organizațiile din toate colţurile globului.
-
Deianovici Slavița
International Pricing Specialist, HELLA România
Absolventa a Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale, promoția 2012Pentru că mereu mi-am dorit să lucrez într-un mediu internațional, cu oameni din diferite continente și țări, am ales specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale din cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrarea a Afacerilor din Universitatea de Vest din Timişoara. Interesul meu pentru economie, calcule și dorința de a înțelege modul de funcționare a firmelor multinaționale au avut și ele o pondere semnificativă în alegerea specializării pe care am absolvit-o. Cu convingere, pot spune că a fost o alegere potrivită, întrucât aici am dobândit multe dintre competențele care mă ajută zi de zi în profesia mea, pe care o fac cu drag și multă pasiune. În cadrul specializării Economie şi Afaceri Internaţionale am întâlnit mentori minunați care m-au sprijinit în a deveni un absolvent bine pregătit şi un foarte bun profesionist.
-
Dumitrașcu Roxana Iuliana
Support for Customer Demand Planners la ZF TRW
Absolventă a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, specializarea Economie și Afaceri Internaționale, promoția 2014Absolventă a ciclului de licență Economie și Afaceri Internaționale și actuală masterandă în cadrul Facultăţii de Economie și de Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest din Timișoara, pot afirma cu certitudine că dacă ar fi să iau din nou o decizie în ceea ce priveşte viitorul meu profesional, aş alege același drum. În formarea profesională a oricărei persoane contează foarte mult oamenii care te instruiesc, primii mentori care îți conturează imaginea viitorului tău job. Eu am avut norocul în a găsi acest sprijin în profesorii acestei specializări care m-au învățat și m-au sprijinit ca niște părinți. Anii de facultate au reprezentat un nou început și totodată noua mea casă. Nu m-am limitat la a fi doar o studentă, ci am încercat să îmbin utilul cu plăcutul, iar acest lucru s-a realizat prin participarea la diferite activități atât în cadrul universității, în special activitățile de voluntariat care au fost și rămân o experiență frumoasă. Am făcut parte din OSUT (Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara) unde mi-am reprezentat colegii și i-am ajutat întotdeauna. Am organizat traininguri și coordonat proiecte pentru studenți. Un proiect drag mie este Abecedarul Carierei unde am organizat 20 de workshopuri cu tematici din și despre economie. La West Summer University, un alt proiect organizat de OSUT în parteneriat cu UVT, am avut ocazia să cunosc o altă față a profesorilor acestei facultăți, cea de voluntari, deoarece au renunțat la o zi din vacanta lor pentru a veni să le predea elevilor de clasa a XI-a ce vroiau să experimenteze viața de student. De asemenea, în fiecare an are loc Ziua Porților Deschise unde toți elevii, cu mic cu mare, vin să vadă ce oportunități le poate oferi Universitatea. Şi aici am fost voluntar. Am fost mai mult decât încântată să le prezint tuturor elevilor specializarea pe care eu am ales să o urmez și pe care, cu cea mai mare încredere, o recomand tuturor. Trei ani au trecut ca trei clipe. Am absolvit ciclul de licență, dar am hotărât să-mi definitivez studiile printr-un master în cadrul aceleiași specializări. În același timp, am primit și o ofertă de job în cadrul unei firme multinaționale, SC ZF TRW SRL ca și Support for Customer demand planners unde am realizat cu adevărat că tot ceea ce am învățat în facultate îmi folosea și încă îmi folosește foarte mult la locul de muncă. Cu siguranță Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale este mediul academic unde mi-am desăvârșit personalitatea și m-a ajutat în definirea și perfecționarea mea profesională. Recomand cu încredere această facultate, dar mai ales această specializare.
-
Oneasă Iulian-Bogdan
Strategic Data Analyst la Nokia
Absolvent al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, specializarea Economie și Afaceri Internaționale, promoția 2015Curiozitatea m-a determinat să urmez specializarea Economie şi Afaceri Internaţionale (EAI), fiind motivat de dorinţa de a afla secretul succesului ce stă în spatele companiilor multinaţionale. EAI mi-a oferit posibilitatea de a cunoaşte modul acestora de a acţiona în medii atât de diferite din punct de vedere cultural, geografic şi economic. În cele din urmă secretul l-am descoperit, iar dacă vreţi să-l aflaţi şi voi, vă încurajez cu drag şi încredere să urmaţi specializarea EAI.
-
Pleșa Daniel
Global Internships Coordinator la Deutsche Post DHL Group, Germania
Absolvent al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor, specializarea Economie şi Afaceri Internaționale, promoția 2014Sunt Daniel Pleșa şi am absolvit în anul 2014 specializarea Economie și Afaceri Internaționale din cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest din Timişoara. Trebuie să menționez că Economia și Afacerile Internaționale, fiind un domeniu vast, mi-au permis să aleg dintr-o paletă largă de oportunităţi, şi în acelaşi timp, mi-au oferit cunoștințele de bază în domeniul economiei internaţionale, a logisticii etc. Acum, îmi pun în aplicare aceste cunoștințe în cadrul companiei Deutsche Post DHL Group, din Bonn, Germania, în cadrul căreia sunt “Global Internships Coordinator”- Departamentul de Corporate HR, coordonând programul de internship al companiei, dar și de employer branding în rândul tinerilor.
-
Rusticeanu Izabela
Absolventă a Facultății de Științe Economice, secția Tranzacții Internaționale, promoția 1999
Specializarea absolvită mi-a oferit posibilitatea de a-mi largi orizontul, de a dobândi cunoștințe generale despre economie și tranzacții internaționale. Nivelul ridicat al standardelor impuse de profesori și colegi, mi-au permis să mă dezvolt într-un mediu propice cerințelor dintr-o companie multinațională. Totodată, am avut ocazia de a-mi aprofunda cunoștințele și în limbi străine, pe care le folosesc în mod uzual în activitatea zilnică.