Skip to main content

Contabilitate și Informatică de Gestiune


Ai o gândire logică, ești o persoană organizată și vrei să descoperi cum poți lua decizii înțelegând toate evenimentele și tranzacțiile care intervin în viața companiilor? Dacă da, te așteptăm la specializarea de Contabilitate și informatică de gestiune să te alături și tu unei echipe de studenți dinamici, proactivi, cu aceleași dorințe de dezvoltare profesională și personală.

Specializarea Contabilitate și informatică de gestiune este acreditată ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) și, astfel, îți oferă accesul la o calificare profesională recunoscută la nivel internațional, care îți permite să vizezi locuri de muncă în domeniul financiar-contabil nu doar în țară, ci și în străinătate.

În calitate de student al acestei specializări beneficiezi de:

 • educație la standarde înalte, având acces la cursuri și seminarii susținute de cadre didactice de elită, cu experiență atât în mediul academic, cât și în mediul profesional;
 • acces la programe de studiu în universități de prestigiu din lume, prin intermediul programului Erasmus;
 • acces la stagii de internship în companii multinaționale, cabinete de consultanță financiar-contabilă și mari firme de audit;
 • burse publice și burse oferite de mediul privat;
 • posibilitatea implicării în asociații studențești cu scopul dezvoltării competențelor profesionale și a valorilor umane;
 • un grad ridicat de integrare profesională, în domeniu, pe piața muncii cu salarii pe măsură. În urma parcurgerii programului de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune, vei putea dezvolta o carieră în:
  • organizarea și conducerea contabilității entităților economice (private, publice, ONG-uri, bănci etc.);
  • organizarea și participarea la misiuni de audit financiar-contabil;
  • controlling în cadrul companiilor multinaționale;
  • domeniul controlului financiar;
  • entități implicate în scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană etc.

Totodată, finalizarea studiilor în domeniul contabilității îți facilitează accesul la calități profesionale precum cele de expert contabil (membru CECCAR), auditor financiar (membru CAFR) și consultant fiscal (membru CCF).

Testimoniale

 • Gyorgy Zoltan

  Associate Manager, Accenture Absolvent CIG, promoţia 2003

  Ce îmi spune CIG? În primul rând, am întâlnit profesori care au făcut diferența, oameni adevărați, cu multă răbdare, care m-au determinat să vreau mai mult și care m-au făcut încrezător în forțele proprii. Colegi deosebiți, care au știut să accepte diversitatea și care au devenit prieteni de a lungul anilor. Așadar, dacă ar trebui să definesc FEAA într-un cuvânt aș alege „Comunitate", una care a furnizat baza necesară reușitei în viața profesională și nu numai.

Evenimente

ACCA Business Game
ACCA Business Game

ACCA DAY în UVT este un eveniment organizat sub forma unui atelier de business în care studenţii sunt grupaţi în echipe pentru a oferi soluţii la anumite probleme cu care se confruntă entităţile economice, urmând ca echipa câştigătoare să fie premiată de către reprezentanţii ACCA.

Proiecte - mobilități
Proiecte - mobilități

Connection between accounting research, education and the employer’s needs within the European framework (CAREER) este un proiect derulat în parteneriat cu Universitatea Vytautas Magnus, Lituania și Universitatea din Messina, Italia. Scopul proiectului vizează sustenabilitatea educației în domeniul contabilității prin cooperare în cadrul parteneriatelor de învățare și schimb de cunoștințe în context european. Proiectul răspunde nevoilor educaționale ale grupului tintă (profesori, cercetători, studenți și profesioniști în domeniul financiar-contabil) contribuind la îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor acestora. International Learning Platform for Accountancy (ILPA) este un proiect Erasmus+, derulat în parteneriat de universități din 10 țări europene: Austria, Germania, Lituania, Grecia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Franța, Ungaria și România, cu scopul de a crea o platformă on-line de studiu al contabilității. Timp de trei ani, platforma este testată periodic de studenți din cele 10 țări, care se întâlnesc pentru o săptămână la una din universitățile partenere.

Zilele Porților Deschise
Zilele Porților Deschise

Studenții specializării Contabilitate și Informatică de Gestiune se implică activ în acțiunile de promovare a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, contribuind la o bună desfășurare a evenimentului Zilele Porților Deschise.

Acțiuni sociale
Acțiuni sociale

Emoţie, sensibilitate, umanitate, sunt doar câteva dintre sentimentele care ne încearcă de fiecare dată când îi vizităm pe copiii de la Petroasa Mare, cu care am legat strânse prietenii şi la care ne întoarcem cu drag. Totodată, ne dedicăm o parte din timpul nostru liber şi acţiunilor ecologice.

Olimpiada Națională – secțiunea CIG 2014
Olimpiada Națională – secțiunea CIG 2014

Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare, ediția a IX-a, 2014, secțiunea Contabilitate și Informatică de Gestiune a fost organizată de către Departamentul de Contabilitate și Audit din cadrul FEAA, în colaborare și cu susținerea Camerei Auditorilor Financiari din România, Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, ACCA, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers și Associated Bussines Advisors, în perioada 22-24 mai 2014. Au fost înscrise 48 lucrări, rezultatul muncii a 77 studenți de la ciclul de licență și masterat, provenind din 18 centre universitare.

Young Accountants Association

YAA - Young Accountants Association este o asociație non-guvernamentală, care a luat naștere la inițiativa studenților de la specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul FEAA Timișoara. YAA reprezintă conștientizarea nevoii studenților de informare continuă în domeniul contabil, de dezvoltare personală și profesională.

Scopul nostru este de a crea o legătură între mediul universitar și de business, prin organizarea de evenimente (workshopuri, conferințe, concursuri) care să ajute la îmbunătățirea cunoștințelor în domeniul contabilității și auditului.

Viziune, Misiune, Angajament, Valori:

 • VIZIUNE: Sa devenim partenerii mediului de afaceri.
 • MISIUNE: Să generăm și să dezvoltăm parteneriate strategice cu reprezentanții mediului de afaceri, să adăugăm plusvaloare în toate acțiunile întreprinse.
 • ANGAJAMENT: Muncim azi pentru cariera de mâine.
 • VALORI:
  • Perseverență: Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor, denotă incredere în noi înșine. Perseverența este o „calitate de fier” în drumul spre succes;
  • Seriozitate: Rezultatul proiectelor noastre este direct proporțional cu gradul de seriozitate cu care fiecare membru tratează acțiunile asociației;
  • Calitate și profesionalism: Vrem să adăugam valoare prin calitatea proiectelor noastre, care să ofere oportunitați de dezvoltare profesională studenților FEAA.
  • Adaptabilitate: Ritmul accelerat de schimbare ne obligă să fim o echipă flexibilă, adaptată permanent la nevoile mediului de afaceri.
  • Munca în echipă: Oamenii sunt cei care adaugă valoare prin seriozitate, perseverență, loialitate, respect reciproc, încredere, valori ce sunt cultivate prin munca în echipă.